Aanmelden voor 1A of 1B

Eerst aanmelden, dan inschrijven!

Hieronder kan je meer lezen over het digitaal aanmelden voor 1A of 1B. Zodra het digitaal aanmeldsysteem van de overheid beschikbaar is, kan je via de oranje knop doorklikken naar de website om digitaal aan te melden.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden?

Op dinsdagavond 16 april van 18.00 u. tot 20.00 u. helpen we je bij het aanmelden. Maak hiervoor een afspraak op het telefoonnummer 015 24 12 42 of via e-mail info@sintlambertus.be.

Foto 11

Wat is digitaal aanmelden?

Digitaal aanmelden betekent dat je vooraf via computer, gsm, tablet aanduidt in welke school of scholen je je kind wil inschrijven. Van zodra de overheid het systeem ter beschikking stelt, kan je op onze website van de school een link vinden.

Wanneer digitaal aanmelden?

  • Aanmelden kan van maandag 25 maart (vanaf 14.00 u.) tot en met vrijdag 19 april 2023 (14.00 u.)
  • Het tijdstip waarop je je aanmeldt speelt geen rol. Geef één of meerdere scholen op en zet de scholen in de volgorde van je voorkeur. Ook leerlingen die al een broer of zus in de school hebben of kinderen van personeelsleden melden zich in deze periode digitaal aan.
  • Kies je voor 1A (A-stroom) of 1B (B-stroom)?
    1A is bestemd voor leerlingen die een getuigschrift basisonderwijs ontvangen. 1B is bestemd voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs ontvangen. Weet je nog niet of je kind het getuigschrift basisonderwijs zal ontvangen, contacteer dan de basisschool of het CLB.

Wat als je je niet hebt aangemeld tijdens de aanmeldperiode?

De vrije inschrijvingen starten op 14 mei 2024.
Opgelet: Als de school geen vrije plaatsen meer heeft, kom je op een wachtlijst.

Wacht dus niet en meld zeker aan!

Wat is er nodig om digitaal aan te melden?

  • Een computer, tablet of gsm met internet en een e-mailadres.
  • Naam, voornaam, geboortedatum en adres van uw kind.
  • Het rijksregisternummer van uw kind (11 cijfers). Dit vindt u op:
    • de kids-ID
    • de isi+-kaart
    • een klever van het ziekenfonds
  • Indien uw kind recht heeft op voorrang: het rijksregisternummer van het kind/personeelslid dat de voorrang genereert.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden?

Op dinsdagavond 16 april van 18.00 u. tot 20.00 u. helpen we je bij het aanmelden. Maak hiervoor een afspraak op het telefoonnummer 015 24 12 42 of via e-mail info@sintlambertus.be.

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld?

Toewijzing  

Na het afsluiten van de aanmeldingsperiode ordent de computer alle aangemelde leerlingen. Leerlingen worden aan de school van hun eerste keuze toegewezen. Indien er onvoldoende plaats is in de school van eerste keuze zal de computer de leerlingen ordenen op basis van toeval.

Wie heeft voorrang?

  • Broers en zussen van leerlingen die nu al naar Sint-Lambertus gaan. Ook stiefbroers en -zussen, halfbroers en -zussen of andere kinderen die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn of hun hoofdverblijfplaats op hetzelfde adres hebben.
  • Kinderen van personeelsleden.

Opgelet!
De voorrang is enkel geldig in de school waarin de broer/zus ingeschreven is of het personeelslid tewerkgesteld is. Aanmelden doe je ook digitaal en in dezelfde periode!

Wanneer wordt de toewijzing bekend gemaakt?

Op 7 mei 2024 krijg je een e-mailbericht met het resultaat van je aanmelding. 

Er zijn 3 resultaten mogelijk:

  • Je krijgt een toewijzing in je school van eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school.
  • Je krijgt een toewijzing in een school van tweede of derde keuze. Je mag inschrijven in deze school en staat op de wachtlijst van de school van eerste keuze. Je kan jouw dossier opvolgen via de website.
  • Je hebt in geen enkele school een toewijzing. Je staat op de wachtlijst van alle scholen waarvoor je hebt aangemeld. Je kan jouw dossier opvolgen via de website.

Opgelet! Je maakt meer kans op een toewijzing in een school als je meerdere scholen kiest. Je kan meerdere scholen aanduiden maar dat hoeft niet. Je kan éénzelfde school maar één keer aanduiden.

Wanneer kan je dan effectief inschrijven?

Inschrijven doe je op de toegewezen school zelf. Dit kan vanaf 14 mei 2024. De toegewezen plaatsen zijn gereserveerd tot uiterlijk 10 juni 2024.

Inschrijven in onze school kan enkel op afspraak. Hiervoor kan je de school contacteren op het nummer 015 24 12 42 of via e-mail info@sintlambertus.be.

Vragen? Vul het contactformulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

    • 325650646 3410036715945740 5520275828061802227 N
      "SL is een topschool! Dankzij de vakkundige opleiding die ik er genoten heb, geniet ik dagelijks van een afwisselende en uitdagende job die nooit verveelt! Ik doe constructie en piping laswerk dat gecontroleerd wordt volgens niet-destructief onderzoek bij Nalcon Industrie. Droomjob!"  
      Ilan Fobelets
      afgestudeerd in 7 Fotolassen
    • Sint Lambertus Studieaanbod 7dw
      "Afgestudeerd aan "de vakschool" van Heist-op-den-berg met een traject van 6 jaar algemene bouw met daarna 1 jaar specialisatie dakwerken. Na een aantal jaar als werknemer gewerkt te hebben, besloot ik om op 21-jarige leeftijd uit de startblokken te schieten als ondernemer. Gestart in een garage en uitgegroeid tot een ondernemer met een magazijn van 800 m²."  
      Koen Peeters
      zaakvoerder Albodakk
    • Sint Lambertus Testimonial Warre
      "Tijdens de uren STEM-wetenschappen gaan we vooral op onderzoek en voeren we experimenten uit: brouwsels, ijsjes, vulkanen, zwaartekracht ... Niets is ons te gek om mee aan de slag te gaan."
      Warre
      STEM-wetenschappen
    • Img 0341
      "De inzet van het team, de zoektocht naar manieren om grenzen te verleggen, om leerlingen klaar te stomen voor de toekomst. Het motiveren van leerlingen en hen dan zien groeien in de liefde voor het vak, dat maakt mij trots. Ik probeer uit iedere leerling het beste te halen! Blijven geloven in leerlingen, wat er ook gebeurt, daar draait het voor mij om."
      Danny Maris
      leerkracht Bouw
    • 5iw Vechtrobot En Inventor Siebe Claes
      "Tijdens engineering kunnen we onze creativiteit de vrije loop laten bij het ontwerpen van vechtrobots. Hierbij kunnen wij onze opgedane kennis van mechanica, elektriciteit, elektronica en programmeren toepassen. Onze prototypes kunnen we snel realiseren met behulp van moderne technologieën zoals 3D-printen en lasersnijden."
      Floris en Siebe
      leerlingen derde graad industriële wetenschappen (technologische wetenschappen en engineering)
    • Copy (1) Of 0145
      "Als we terugkijken op de begeleiding tijdens de schoolcarrière van onze zoon, zijn we vol lof hierover. Al bij het eerste kennismakingsgesprek werden we warm onthaald en gerustgesteld en voelden we ook veel begrip voor het ‘anders’ zijn van onze zoon. Met een zeer degelijke kennis van zaken en betrokkenheid werd er steeds samen nagedacht over mogelijke oplossingen. Zo werd er een vangnet gecreëerd waar hij steeds op kon terugvallen. Als ouder is het zeer fijn om te weten dat je zoon er gewoon mag zijn zoals hij is, dat hij bijleert over zichzelf en anderen en dat hij zo meer rust heeft en zich ten volle kan ontwikkelen als jongvolwassene. Dit is van onschatbare waarde. Wij zijn deze mensen dan ook SUPER dankbaar!! Jullie zijn geweldig, een TOP team!! We zullen jullie nooit vergeten."
      Ann en Filip
      ouders van Seppe
    • Dries
      "Ik kan zeggen dat de opleiding IW (nu TW) mij goed heeft voorbereid op mijn professionele bachelor én master industrieel ingenieur. Ik heb zelfs af en toe de cursussen uit Heist terug bovengehaald. Door de goede individuele aanpak heb ik me 6 jaar lang op mijn plaats gevoeld."
      Dries Kennes
      master in de industriële wetenschappen
    • Sint Lambertus Studieaanbod 3tw 4tw
      "Als enige van de lagere school ben ik naar SL gegaan. Zes jaar heb ik er IW (nu TW) gevolgd. Al snel nieuwe vrienden gemaakt die nu nog steeds hecht aan elkaar hangen. De legendarische skivakanties komen nog regelmatig ter sprake. Ik ben altijd graag naar school gegaan op SL."
      Sander Augustijnen
      master in de industriële wetenschappen
    • 5em
      "We leren over verschillende soorten machines, 3D-printers, lasersnijders en hun aansturing via pneumatica, hydraulica, PLC,… en gebruiken ze in praktijk. Hiervoor hebben we veel vrijheid. De band met onze leerkrachten is goed en er worden al eens levensverhalen verteld. De balans tussen huiswerk en vrije tijd zit goed."  
      5EM
      leerlingen derde graad elektromechanica
    • Sint Lambertus Studieaanbod 3me 4me
      "Ik koos voor SL omdat ik dat de ideale school vond om mijn interesse in techniek om te zetten naar handigheid in techniek. Mijn passie om correct en nauwkeurig te werken kon ik in SL verder laten groeien. Deze passie met daar bovenop nog de uitgebreide technische bagage zoals materialenkennis en verwerkingsmethoden die ik in SL mocht leren, maakten mij tot de persoon die ik nu ben op de werkvloer. Op SL deed ik mechanische technieken en een 7de jaar fotolassen. Nu werk ik reeds 7 jaar in het bedrijf van mijn ouders als monteur-technieker in verwarming, airconditioning, ventilatie en hernieuwbare energie."
      Thijs Van Espen
      monteur-technieker
    • Analysis Gb5dc6da1a 1920
      "Als jonge gast van 18 jaar en met een diploma Industriële Wetenschappen (nu Technologische Wetenschappen) op zak ben ik naar de KULeuven gaan studeren. Al snel werd duidelijk dat het grondige pakket wetenschappen en zeker ook wiskunde, waar er in Sint-Lambertus zo op gehamerd werd, heel nuttig was en mij een stevige basis gaf voor mijn masterstudie in chemie. Vier jaar later had ik nog niet genoeg van de studieboeken en ben ik mij verder gaan specialiseren in de milieuwetenschappen. Mijn eerste werkervaring in een studiebureau opende mijn ogen voor de vele mogelijkheden die een job mij konden bieden. Ondertussen reis ik al enkele jaren de wereld rond als ingenieur bij een groot baggerbedrijf en volg ik onze internationale projecten op. Soms met mijn vuile kleren aan om op de werf een probleem op te lossen, dan weer met mijn neus in de boeken om nieuwe projecten mee uit te denken. Eens te meer besef ik dat een goede opleiding een grote troef is!"
      Bert Verstappen
      master in de chemie en milieuwetenschappen
    • 0181
      "Ik merk dat ik enorm veel voorsprong had t.o.v. medestudenten uit ingenieurswetenschappen, waarvan de meesten een ASO-richting gevolgd hebben.  Niet alleen voor de meer technische vakken (elektriciteit, mechanica, elektronica, sterkteleer, ...) maar zeker ook voor wiskunde, fysica en chemie. Als je geïnteresseerd bent in wetenschappen en wiskunde, kan ik zeker aanraden om Industriële Wetenschappen (nu Technologische Wetenschappen) te gaan studeren op Sint-Lambertus."
      Nick Hermans
      burgerlijk ingenieur
    • Img 1388
      Reeds meer dan 20 jaar werken wij samen met het Sint-Lambertus voor het aanbieden van stageplaatsen. De leerlingen die bij ons op de werkvloer komen, zijn steeds weer herkenbaar aan hun inzet, beleefdheid en praktische kennis in zake autoschade. Deze capaciteiten waarover de leerlingen beschikken, hebben dan later ook voor al talloze vaste medewerkers in ons carrosseriebedrijf gezorgd. Wij blijven paraat staan om de leerlingen hun eerste werkervaring in de autosector te laten ontdekken.
       
      André Van Kelst & Christophe Van Kelst
      Directeur Citroën, Peugeot, Opel vestiging Schriek. - Division Director Stellantis/Van Mossel België.
    • Carrosserie2
      "Wij vinden onze school een toffe en leerzame werkomgeving, waar we zelfs onze favoriete hobby kunnen uitoefenen. We leren veel bij over uitdeuken, schuren en volledig afwerken van auto’s. Voor iedereen is er professioneel gereedschap aanwezig. We hebben echt toffe medeleerlingen waarmee we steeds weer positieve ervaringen opdoen."  
      6CA
      leerlingen derde graad carrosserie
    • Ruben Goos 6iw Afgestudeerd
      "Na het volgen van de studierichting Industriële Wetenschappen (nu Technologische Wetenschappen) studeerde ik verder voor industrieel ingenieur, waar ik mijn diploma behaalde met grote onderscheiding. Vervolgens behaalde ik ook een master in het management, waarna ik aan de slag ging als projectingenieur in de chemische sector. De doorslaggevende factor tot het behalen van deze diploma’s was de uitstekende wetenschappelijke en technologische kennis, opgedaan in het Sint-Lambertusinstituut. Een groot pluspunt is dat er naast theorielessen ook diepgaande practica aangeboden worden, mogelijk door het technische karakter van de school, wat voor mij de belangrijkste factor was bij het verwerven van talrijke inzichten."  
      Ruben Goos
      projectingenieur
    • Tim Luffin Afgestudeerde Uit 6em
      "Momenteel werk ik mijn tweede bachelor Energiemanagement af aan de Artesis Plantijn Hogeschool. Mijn eerste bachelor Klimatisering werd afgerond met een Erasmus-project aan het coworking bedrijf Rebel in hartje Oslo. Verder heb ik dankzij de brede waaier aan kennis en ervaring die ik op SL heb opgedaan al mogen meewerken aan projecten voor grote bedrijven zoals Bayer, Monsanto en Lawter. Wat ik het grootste pluspunt aan SL vond, is dat we in de richting elektromechanica (en TSO in het algemeen) mochten proeven van vele professionaliteiten, waardoor je als student jezelf ontdekt. Bovendien heeft de ruime kennis die SL me aanreikte er voor gezorgd dat ik probleemloos mijn hogere studies doorliep."    
      Tim Luffin
      afgestudeerd in elektromechanica
    • Ht
      "Houttechnieken biedt het ideale evenwicht tussen praktijk en theorie. Na deze opleiding hebben we de keuze om verder te studeren of om naar de arbeidsmarkt te gaan. De richting voldoet helemaal aan onze verwachtingen en interesses. Na het 6de jaar hebben we een brede waaier aan keuzes die we kunnen maken. Daar worden we door de school goed op voorbereid door het aanbieden van stages en meerdere extra opleidingen buiten de school. "  
      5HT
      leerlingen derde graad houttechnieken
    Sint Lambertus Icon Quote
    Sint Lambertus Grey Special Border 5